loading...

Know-How / Zvyšte produktivitu práce na projektech o 30%

Zjistěte, jak můžete pomocí moderních digitálních nástrojů, automatizace a umělé inteligence zvládnout řízení projektů efektivně a bez zbytečných komplikací. Ukážeme vám, že jednoduchost je novým klíčem k úspěchu.

Naši klienti dnes hodně řeší, jak zvládnout rychlé změny a krizové situace a také využití digitálních nástrojů, automatizace a umělé inteligence. Změn je hodně. Použitelných a motivovaných lidí stále méně.
 

Skvělým pomocníkem je řízení projektů. Nemusí být ani složité, ani nepraktické, jak si lidé často myslí. Klíčem k úspěchu je JEDNODUCHOST.

Abychom jednoduchost demonstrovali přímo na SHINE, máme pro vás novinku v podobě mého avatara. Díky němu si můžete snadno najít řešení přesně dle svých potřeb.

 

Tip: Vyzkoušejte si AI avatara zde. Je to i příklad toho, jak lze někoho snadno provést nabídkou.

avatar

Další velice fajn zkratka spočívá ve Zhodnocení projektových schopností, díky kterému budete rozvíjet přesně to, co potřebujete. Ušetříte energii a peníze za nevhodně zvolené řešení Vy, váš tým i celá vaše organizace


Tip: Stream #20 Řízení projektů jednoduše - Zhodnocení projektových schopností vám toto účinné řešení objasní. Na úvod se dozvíte 3 účinné kroky, které vám skutečně pomohou. 

 

Proč to dělat složitě, když to jde i jednoduše, co říkáte?

Dejte to dohromady s AI a s automatizací a je vymalováno!

 

Řízení projektů již není pouze agilní, ale je i digitální. Děje se převážně online, využívá umělou inteligenci a automatizaci. Pokud využíváte i prezenční formu, tak ta musí využívat hybridního přístupu (kombinace prezenční formy a online). Výsledkem je zvýšení produktivity práce projektového manažera i celého týmu o 30%

 

Tip: Pokud vám zvýšení produktivity o 30% připadá neuvěřitelné, podívejte se na záznam našeho masterclass Řízení projektů v době AI a začtěte se do článku 317 km pěšky a další výhody přechodu do online.

 

Ale i v době rychlých změn, umělé inteligence a automatizace je nezbytné zůstat věrni základním principům projektového managementu. 

 

Pokud chcete být mistrem svých projektů, je třeba zaměřit se na tři věci:

1. Vytvoření záměru a jeho sdílení: Jasné definování záměru projektu a jeho sdílení s týmem je prvním krokem k úspěchu. Vaši kolegové a spolupracovníci by měli rozumět, co chcete dosáhnout a proč je to důležité.

2. Nastavení prostředí díky jednoduchým nástrojům, pravidlům a rolím: Komplexní nástroje a komplikované metody mohou být překážkou. Zaměřte se na jednoduchost a praktičnost. Správný výběr nástrojů a jasně definované role a pravidla mohou značně zvýšit produktivitu práce

3. Projektový tým: Zásadní je správné nastavení motivace. Aby byli lidé opravdu motivovaní, musí vidět smysl ve své práci, musí zažívat pocity mistrovství, kdy je někdo za práci ocení a mají možnost se zlepšovat a když mají dostatek autonomie pro svoji práci.

 

Tip: Více podrobností najdete v článku Vytvořte trojúhelník a problém je ze 2/3 vyřešen. (Pythagoras)

 

S nástupem umělé inteligence a nové generace nástrojů pro automatizaci se svět řízení projektů zásadně změnil. Je potřebné své znalosti neustále aktualizovat. Naučit se několik agilních technik a zprovoznit SW k úspěchu nestačí. Co ale spolehlivě funguje je Řízení projektů 5.0. A to je o lidech. O jejich vlastnostech, postojích a schopnostech

 

Zapojte se do našich online akademií.

Chcete se dozvědět více o tom, jak efektivně využívat AI ve vašich projektech a zdokonalit vaše dovednosti při řízení projektů? Pokud jste v roli projektového manažera/manažerky, tak pro vás máme tři exkluzivní programy:

Mistr projektu 5.0: Objevte, jak využít plánovat i řídit projekty v digitálním světě a jak účinně zapojit ostatní.

Projektový COPILOT:  Aktualizujte si schopnosti po celý rok. Projektový COPILOT poskytuje dlouhodobou podporu lídrovi či projektovému manažerovi (mentoring, pomoc s výběrem a adaptací SW nástrojů nebo třeba využití AI pro řízení projektů). Funguje to stejně jako s druhým pilotem v letadle. Lídr, či projektový manažer v roli pilota získává dlouhodobou podporu v našem copilotovi. To vše kombinujeme s AI nástroji ChatGPT SHINE Project COPILOT a SHINE AI Chatbot

Projektový COPILOT využívá naši unikátní metodu kopilot®, s vlastní ochrannou známkou COPILOT®, kterou již od roku 2016 používáme ve firemním prostředí k úspěšnému fungování, zvládnutí změn a ke kvalitnímu řízení projektů.

Pomoc s projekty: Potřebujete konkrétní pomoc s vašimi projektovými výzvami? Máme pro vás řešení přímo na míru vašim potřebám.
 

Tip: Pokud dáváte přednost vysvětlení všeho důležitého rychle pomocí videa, tak doporučuji stream #21 Řízení projektů jednoduše - Projektový COPILOT a zvýšení produktivity Dozvíte se, jak vám na cestě k zvýšení produktivity práce na projektech o 30% pomůže Řízení projektů 5.0. Stream vám také objasní, co je SHINE Projektový COPILOT a jak vám ke zvýšení produktivity pomůže právě on.

Závěr

Já vnímám letošní rok jako naprosto zlomový. Kdo se nyní zastaví a bude se snažit prošetřit k úspěchu, ten už ostatní závodníky na trati dost obtížně dožene. Doporučuji – na nic už nečekejte! Můžete nedělat nic, můžete zkoušet zvládnout vše sami cestou pokus a omyl. Nebo se na nás prostě můžete obrátit. Rádi vám pomůžeme. 

 

Naučíme vás, jak vytvořit pevný základ pro vaše projekty v digitální době, jak efektivně komunikovat se svým týmem a jak využít jednoduché, ale účinné nástroje a techniky, které zvýší vaše šance na úspěch. Protože jak trefně říká Filip Dřímalka “Již nikdy nebudou věci tak pomalé, jako jsou teď.” 
 

Autor: Josef HajkrSHINE Consulting 

 

Získávejte další tipy a znalosti ZDARMA na stránce https://akademie.shine.cz/budtevobraze. Zde zejména doporučuji propojení s Josef Hajkr a odběr LInkedIn news Projekty jednoduše.

Pokud máte rádi ucelený cyklus formou videí, doporučuji Jak na projekty jednoduše - 6 hodin tipů a rad. Zde je ideální si na úvod pustit díl č. 18. Vyberte si přesně ten díl, který vás zajímá.